Waterontharder Kassa

Waterontharder Kassa

In het consumentenprogramma Kassa van BNNVARA is al meermaals de waterontharder ter sprake gekomen. Ook op het online forum wemelt het vragen en opmerkingen over verschillende merken en soorten waterontharders.

Kalkaanslag tegengaan met een waterontharder

In het artikel ‘Hoe verwijder je kalkaanslag zo goed mogelijk?’ worden diverse praktische tips gegeven over hoe kalkaanslag is te verwijderen en te voorkomen. Ook het verwijderen van kalkaanslag en kalkophoping in huishoudelijke apparaten, zoals de wasmachine, waterkoker, douchekop en de koffiemachine, komen uitgebreid aan de orde. Bij de opsomming van de tips wordt gemeld dat het plaatsen van een waterontharder ook tot mogelijkheden behoort om kalkaanslaag tegen te gaan. Een waterontharder zorgt ervoor dat calcium en magnesium uit het water worden gezuiverd of wordt omgezet in andere bestanddelen. Hierdoor zal in huishoudelijke apparaten en het sanitair veel minder kalkaanslag optreden.

Veelgestelde vragen over de waterontharder bij Kassa

Op het forum van Kassa worden ook vele soorten vragen met betrekking tot waterontharders en wateronthardermagneten gesteld. Zo worden er bij de rubriek Waterontharder Kassa bijvoorbeeld vragen gesteld over welke waterontharder het beste is en hoe een waterontharder precies werkt.

Wij overwegen om een waterontharder aan te schaffen.

Er is van alles te koop en ze beloven allen gouden bergen.
Wie heeft ervaring met dit item?
Zijn er miskopen?

Zijn er mensen die na aanschaf uitstekende resultaten hebben ervaren?
Wij willen voorkomen een kat in de zak te kopen.

Wie wil ons verder helpen?

Bron: forum – BNNVARA Kassa

Wat is een waterontharder?

Met een waterontharder wordt hard water zacht gemaakt. Een waterontharder zorgt ervoor dat de hardheid van water (sterk) wordt verminderd. Deze waterhardheid wordt bepaald door de in het water aanwezige calcium- en magnesiumionen. De waterontharder zorgt ervoor dat deze calcium- en magnesiumionen eruit worden gefilterd – of worden omgezet, afhankelijk van het type en soort waterontharder – en worden verminderd. Hierdoor wordt het water zachter, zonder dat het inlevert op kwaliteit. Een waterontharder is niet schadelijk voor bijvoorbeeld het drinkwater en zorgt ervoor dat kalkaanslag en/of -ophoping wordt tegengegaan.

Waterontharder installeren

De meeste waterontharders worden direct voor of na de watermeter geïnstalleerd. Het is belangrijk om de waterontharder – of wateronthardermagneet – te installeren op een plek waar u er goed bij kunt. Het installeren van een waterontharder kunt u ook uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf, maar meestal is het eenvoudig zelf uit te voeren. Door zelf de waterontharder op uw waterleiding aan te sluiten, bespaart u flink op de vaak dure arbeids-, administratie- en voorrijkosten. Lees bij het installeren van uw waterontharder de door de fabrikant geleverde instructies goed door en neem bij twijfel altijd contact op de leverancier of een expert. Het zou namelijk jammer zijn als u door een foutieve montage niet kunt profiteren van de voordelen van een waterontharder.

TX5000 Waterontharder

Er zijn verschillende soorten waterontharders verkrijgbaar, ieder met zijn eigen specificaties en eigenschappen. De TX5000 waterontharder zorgt voor een krachtige waterontharding. De TX5000 waterontharder is niet alleen een duurzame keuze, het zorgt er ook nog eens voor dat uw huishoudelijke apparaten en sanitaire voorzieningen veel minder last hebben van kalkaanslag.

Bekijk de TX5000 Waterontharder voor zachter water en minder kalkaanslag – effectief en blijvend resultaat binnen enkele weken. Lees hier ons verhaal!