Waarom een waterontharder op uw waterleiding?

Wanneer er veel hard water door uw leidingen loopt, kan een waterontharder op de leiding uitkomst bieden. Hard water zorgt namelijk, in vergelijking met zacht water, voor meer kalkafzetting. Dat merkt u door bijvoorbeeld vieze kalkplekken in de douchekop of kalkaanslag in de waterkoker. Een waterontharder zorgt ervoor dat kalkaanslag wordt tegengegaan, waardoor u uw huishoudelijk apparatuur minder vaak hoeft te repareren of te vervangen. Dat klinkt goed, nietwaar?

Waterhardheid

Op elke plek in Nederland is er een andere waterhardheid. Hoe harder het water, hoe meer problemen u ervan ondervindt. Benieuwd naar de waterhardheid in uw regio? Op onze website vindt u een uitgebreid overzicht met de gemiddelde waterhardheid in verschillende Nederlandse plaatsen en streken. Staat uw woonplaats hier niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zoeken graag uit hoe het is gesteld met de waterhardheid in uw woonplaats.

Wat is een waterontharder?

Met een waterontharder – de naam zegt het al – wordt het water onthard. Het apparaat zorgt ervoor dat de hardheid van water (sterk) wordt verminderd.

De hardheid van water wordt bepaald door de in het water aanwezige calcium- en magnesiumionen. De waterontharder zorgt ervoor dat deze calcium en magnesiumionen eruit worden gefilterd en worden verminderd, waardoor het water zachter wordt. De kwaliteit van uw (drink)water blijft echter hetzelfde. Een waterontharder is onschadelijk en dé perfecte keus om kalkaanslag tegen te gaan.

Hoe installeer ik een waterontharder op de leiding?

De meeste waterontharders worden direct voor of na de watermeter in de meterkast geïnstalleerd. Het is belangrijk om de waterontharder te plaatsten op een plek waar u er goed bij kunt. U kunt het installeren van een waterontharder uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf, maar vaak is het ook prima zelf te plaatsen. Door zelf de waterontharder op uw leiding aan te sluiten, bespaart u flink op de vaak dure arbeids- en voorrijkosten. Lees bij het installeren van uw waterontharder de door de fabrikant geleverde instructies goed door. Neem bij twijfel altijd contact op met de fabrikant of leverancier, of schakel alsnog een vakman in. Het zou namelijk jammer zijn als u door een foutieve installatie niet kunt genieten van de voordelen van een waterontharder en het zachte water wat het oplevert.

Waterontharder – een duurzame oplossing

Er zijn vele verschillende soorten waterontharders op de markt. Een duurzame waterontharder – zoals de TX5000 waterontharder – zorgt ervoor dat u er een leven lang plezier aan zult beleven. Niet alleen de waterontharder gaat lang mee, maar het zorgt er ook nog eens voor dat uw huishoudelijke apparaten veel minder snel defect zullen gaan.

Gaat u ook voor een duurzame oplossing? Schaf vandaag nog een waterontharder aan – goed voor mens, dier en het behoud van onze aarde!

Op zoek naar de perfecte waterontharder?
Bekijk onze
TX5000 Waterontharder voor zachter water en minder kalkaanslag – effectief en blijvend resultaat binnen enkele weken. Lees hier ons verhaal!

Meer Artikelen