Waterontharder Zonder Zout – De Perfecte Oplossing Voor Waterontharding

Waterontharder zonder zout

In het verleden gebruikten de meeste waterontharders zout om overtollige mineralen uit het water te verwijderen. Maar wat voor effect had deze zouttoevoeging eigenlijk op het water? Uit verschillende testen en onderzoeken blijkt dat wateronthouders mét zout ook vele negatieve aspecten hadden. Het werd tijd voor innovatie. Een waterontharder zonder zout.

Vele merken en fabrikanten van waterontharders hebben daarom gezocht naar een alternatief voor de traditionele waterontharder die gebruikt maakt van zouttoevoeging. Ze gingen op zoek naar een manier zodat waterontharders niet langer zout hoefden te gebruiken, maar dat dezelfde positieve eigenschappen behouden bleven: de waterontharder zonder zout – ook bekend als de zoutloze waterontharder, de wateronthardermagneet en zoutloze waterontkalker.

Hoe werkt een waterontharder zonder zout?

Een waterontharder verwijdert de mineralen die in water worden zitten niet, maar veranderen de chemische structuur van zout waardoor de goede eigenschappen behouden blijven. Elk mineraalmolecuul dat in water aanwezig is, wordt omgevormd en onschadelijk gemaakt, zodat het zorgt voor geen – of veel minder – kalkaanslag op uw huishoudelijke apparaten en sanitaire oppervlakken waar het water mee aanraking komt.

De waterontharder zorgt dus niet voor daadwerkelijke ontharding, maar meer voor een positieve omvorming ervan. Daarom wordt het ook wel wateromvormer – zonder zout! – genoemd. De waterontharder verwijdert de mineralen niet, maar zorgt ervoor dat ze – in een aangepaste vorm – in het water kunnen blijven. Wanneer u echter in gebied woont met een (heel) hoge waterhardheid, wordt een waterontharder met zout aangeraden. Op onze website vindt u een uitgebreid overzicht met de gemiddelde waterhardheid in verschillende Nederlandse plaatsen en gemeenten. Staat uw woonplaats/regio hier niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zoeken graag uit hoe het is gesteld met de waterhardheid in uw woonplaats.

Voordelen van waterontharder

  • Een wateronthouder zonder zout voorkomt kalkaanslag – zonder toevoeging van zout
  • Een waterontharder zonder zout maakt geen gebruik van (extra) elektriciteit
  • Een waterontharder zonder zout is kosteneffectief – doordat het water niet continu gespoeld hoeft te worden, wordt er veel minder water verbruikt
  • Er hoeft geen zout worden gekocht – dus goedkoper!
  • Een waterontharder zonder zout is vaak veel kleiner dan de – vaak grote – waterontharderinstallaties waar zout moet worden toegevoegd
  • Een waterontharders zonder zout is een goede keuze voor personen of huishoudens die zoutarm moeten eten
  • Een waterontharder zonder zout is gezonder en duurzamer in vergelijking met waterontharders waar zout moet worden toegevoegd

Waar moet u op letten bij het kopen van een waterontharder?

  • Laat u vooraf informeren over de waterhardheid van het water in uw regio.
  • Bekijk de verschillende mogelijkheden van waterontharders zonder zout – lees bijvoorbeeld reviews op vergelijkingssites.

Waterontharder: TX5000 Waterontharder

Er zijn vele verschillende soorten waterontharders verkrijgbaar. De TX5000 waterontharder zorgt voor een krachtige waterontharding. Niet alleen de wateronthardermagneet gaat lang mee, maar het zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat uw huishoudelijke apparaten veel minder snel defect zullen gaan – doordat kalkaanslag aanzienlijk wordt verminderd.

Op zoek naar een waterontharder zonder zout?
Bekijk onze TX5000 Waterontharder voor zachter water en minder kalkaanslag – effectief en blijvend resultaat binnen enkele weken. Lees hier ons verhaal!