Waterhardheid Nieuw Heeten

De waterhardheid van het water in Nieuw Heeten ligt rond de 6,60 dH.

Met deze hardheid is het water in Nieuw Heeten redelijk hard. Dit betekent dat er kalk in uw water zit, want 6,60 dH waterhardheid zorgt alsnog voor 118 gram kalk in elke m3 water. Kalk in water is niet erg, want het menselijk lichaam heeft dergelijke mineralen nodig, maar voor ons huishoudelijke apparatuur is kalk helemaal niet goed.

Per jaar komt er 11,80 kilo kalk in uw water

Als u een gemiddeld waterverbruik heeft van 100 m3 per jaar (gemiddeld verbruik bij een huishouden van 2 personen), heeft u op jaarbasis 100 m3 x 118 = 11,80 kilogram kalk in uw water. Een deel hiervan daalt neer als kalkaanslag in uw apparatuur en douche. Dit zorgt voor onnodige onderhoudskosten, verlaging van rendement van uw warmwaterleidingen, negatief effect op de werking van schoonmaakmiddelen en dagelijkse irritatie.

Bent u ook klaar met kalkaanslag?

Kalkaanslag reinigen wordt gezien als één van de meest vervelende huishoudelijke taken. Urenlang boenen op kranen en doucheramen zorgt voor onnodige irritatie. Met een magnetische waterontharder zorgt u ervoor dat calcium en magnesium geen kans meer krijgen neer te dalen als kalkaanslag. Dit is niet alleen mooier voor het oog, maar verlengt ook de levensduur van al uw huishoudelijke apparatuur.

Bestel een waterontharder

Met een waterhardheid van 6,60 dH is in Nieuw Heeten het kalkaanslag probleem goed op te lossen met de TX5000 Waterontharder. Met een sterke magnetische waterontharder van 12.800 Gauss heeft u geen last meer van kalkaanslag.